Είναι ένα καλοκαίρι διαφορετικό, ανατρεπτικό, σκληρό.

Ένα καλοκαίρι που δοκιμάζει τις αντοχές και το σθένος μας.

Δεν πειράζει αν κάποια πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς τα θέλουμε. Απλά δεν πειράζει.

Δεν μπορούμε να αποφύγουμε τον πόνο και την απώλεια. Αυτό που μπορούμε να αποφύγουμε είναι να προσπαθούμε να τα αποφύγουμε και να καταλάβουμε τι δεν λειτουργεί. Ο πόνος και η απώλεια μάς φέρνουν σε επαφή με μια την αλήθεια, ότι κάτι χρειάζεται να αλλάξει.

Τα αρνητικά συναισθήματα υπάρχουν. Δεν χρειάζεται να δραπετεύουμε από αυτά. Υπάρχουν για να μας δείξουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή μας. Όταν αρχίζουμε να διαχειριζόμαστε αυτό που δεν πάει καλά, τότε γεννιούνται τα θετικά συναισθήματα.

Δίνοντας προσοχή στα καλύτερα πράγματα, θα έχεις καλύτερη ζωή. Καλύτερη γίνεται η ζωή όταν κάνεις τις δικές σου επιλογές και αναλαμβάνεις να λύσεις τα “προβλήματα” που προκύπτουν από αυτές τις επιλογές.

Αναλαμβάνω την ευθύνη δεν σημαίνει ότι αναλαμβάνω το φταίξιμο για κάτι που συνέβη ή που έκανε κάποιος άλλος. Σημαίνει ότι επιλέγω να εστιάσω στο να δημιουργήσω μια καλύτερη συνθήκη.

Η ευτυχία δεν είναι μια κατάσταση. Είναι η απόφαση να λύνουμε καθημερινά τους γρίφους της ζωής. Αυτό οδηγεί στην εξέλιξη. Και η εξέλιξη μας πάει στη χαρά. Και η χαρά φυτρώνει μόνο εκεί που τη σπέρνεις.

Το καλοκαίρι προχωρά και μας μαθαίνει ότι και μέσα στις πιο τρομακτικές μέρες, μπορούμε να βρούμε την ομορφιά.